I 1947 ble det satt opp skitrekk på Voss for første gang. Dette var det tredje skitrekket i Norge, og konseptet skulle med årene utvide seg. Foruten flere gode bakker finnes det i dag blant annet skiskole, skiutleie, gondol, servering, afterski og muligheter for leie av hytte og leilighet. Utenfor skisesongen er det mulighet for andre aktiviteter i anlegget. Voss Resort har vokst seg til å bli et av de største skisentrene på Vestlandet.

Totalt finnes det 40 kilometer med preparerte løyper ved Voss Resort. I tillegg finnes 23 alpine nedfarter og 10 heiser. Skiskolen er det perfekte stedet for nybegynnere. Her kan både unge og gamle få opplæring gjennom tålmodige instruktører, som kan instruere både på norsk, tysk og engelsk. Du kan lære deg å bli god på blant annet carving, alpint, langrenn, telemark, snowboard, parkkjøring eller off-piste. Både erfarne og uerfarne vil kunne nyte godt av tilbudet på skiskolen.

De ulike nivåene

Skiundervisningen deles inn i grønt, blått, rødt og svart nivå. Grønt nivå er for de uten noen forkunnskap om hverken ski eller skiheis, og er helt ferske. Her lærer du skiteknikk, balanse og bremsing. Det blir brukt skiband som heis. Blått nivå er for de som har stått litt før, som kan bremse og svinge. Disse kan ta stolheis alene og mestrer grønn bakke. På rødt nivå har du grunnleggende skikunnskap og ferdigheter.

Her mestrer du blå og grønn bakke på egen hånd, og har erfaring med t-krok og stolheis. De som er på svart nivå er habile skikjørere som mestrer alle de ulike bakkene. Dette nivået egner seg for de som ønsker å terpe teknikk og skikjøring med ulikt underlag og terreng. Det er aldri for sent å lære seg å stå på ski.

Overnatting

Har du med deg familien er det perfekt å bo i en hytte like ved skibakken! Voss Resorts hytter er av beste kvalitet, og er utstyrt med hensyn til selvhushold. I mange av hyttene vil du finne kabel-TV, vedovn, flislagte bad, badstue, oppvaskmaskin, vaskemaskin, kjøleskap med fryser, komfyr, puter og dyner. Hyttene finnes i forskjellige størrelser og priser, og er fordelt på ulike områder. Størrelsen på hyttene varierer. Noen av dem er små og koselige med to soverom, mens andre kun huse inntil åtte personer. De tre hyttefeltene heter Bavallstunet, Bavallslia og Tråstølen.

Voss Gondol

I 2019 kom den nye gondolbanen, som består av ni store vogner som i løpet av en time kan transportere om lag 1 000 passasjerer hver vei. Banen går hele året og er populær både sommer og vinter. Banen er litt over 2 000 meter lang, og har tre master. Utsikten over Voss er majestetisk når du befinner deg på toppen. Det kan være verdt å ta turen bare for å oppleve den nye gondolen. Holder du til i Vestland fylke er Voss neppe så altfor langt unna uansett hvor du bor.

Det er mulighet for å kjøpe sesongkort, dagskort, flerdagerskort og andre ordninger til varierte priser. For barn opptil 6 år er de fleste tilbud gratis. Dette kan det være lurt å benytte seg av. Dersom de små begynner tidlig med skikjøring, kan det legge grunnlag for fremtidige hobbyer. Og vi vil jo alle at barna skal vokse opp med sunne hobbyer hvor de får være i aktivitet. Å være på et skisenter med familien gjør det lett for alle å ha kvalitetstid sammen, og det er også fint å kunne benytte seg av bevertningstilbudene som finnes på stedet.

Det er flere restauranter og kafeer i skianlegget, og det er blant annet mulighet for å få kjøpt varm som passer før og etter skibakkene utfordres. I tillegg finnes det selvfølgelig steder hvor det er mulig å nyte medbrakt mat. Dersom du og dine skal besøke Voss Resort for å stå på ski, må dere huske å knipse masse bilder! Det er slik dere bevarer en utflukt for ettertiden. Når vinteren er over og snøen forsvinner, er det mange av oss som lengter tilbake til skibakkene. Da er det fint å ha noen minner å se tilbake på, gjerne i former av bilder vi kan feste blikket på. Husk også at det er mye som skjer på Voss i sommerhalvåret, det er for eksempel særlig fint å gå fotturer der.