Det er ikke bare skikjøring som gjør furore i de snødekte bakkene i Norge, vi er mange som foretrekker å stå på snowboard. Samtidig er vi mange som gjerne skulle sett at snowboard fikk bedre anerkjennelse som idrett, slik som skisporten. I det minste kan vi trøste oss med at vi har gode anlegg for snowboard her til lands, som inkluderer komplette tilbud. La oss se på et anlegg som er på en god del brettkjøreres lepper.

Oslo Vinterpark

Oslo Vinterpark er et paradis for ihuga parkkjørere. Her finnes det en mengde rails, hopp, quarterpiper, en crossløype og en halfpipe. Både nybegynnere og viderekomne kan boltre seg her, og parken ligger sentralt plassert et steinkast fra Tryvann. I 2020 åpnet parken tidlig fordi kuldeperioden kom raskere enn antatt, men etter at koronaviruset kom ble selvfølgelig en del videre planer satt på vent.

Teamet bak vinterparken driver offensiv satsing, og har store planer for parken fremover. I blåparken planlegges det to separate linjer ved siden av hverandre, istedenfor å ha to hopp på den samme landingen. Det er også planer om å lage et hissigere railoppsett i rød park. Målet er at flest brukergrupper skal kunne nyte godt av det anlegget har å by på, uansett ferdighetsgrad. Det er også stort fokus på sikkerhet og vedlikehold av elementer. Nå skal det også kunne kjøres sammenhengende linjer.

I Oslo Vinterpark finnes egen skiskole med snowboardavdeling, og det samarbeides dessuten tett med lokale klubber. Her kan vi nevne Funkis Snowboardklubb og Heming Adrenalin. Mange av parkens medarbeidere brenner for brettkjøring og ønsker at det skal finnes et ordentlig tilbud for det. Det er ingen tvil om at initiativet til satsingen begeistret store og små snowboard-entusiaster, og at medarbeiderne er såpass fremtidsrettede er også positivt.

Økt fokus på snowboard

Vi er mange som mener at snowboard fortjener mer blest, særlig siden vi bor i et land hvor vintersport er en såpass stor del av folkesjelen. Nå skal det nevnes at skitradisjonen strekker seg veldig langt tilbake, men snowboard er relativt nytt. Snowboardets historie strekker seg ikke lenger tilbake enn til 1960-tallet, da surfere fra California fant ut at de kunne bruke surfebrettene sine om vinteren også.

I Norge har vi stått på ski i årtusener, og da faller det naturlig at skisporten har høyere status. Likevel er det plass til alt, så det er fint å se at det finnes ildsjeler i landet som er villige til å slå et etterlengtet slag for snowboardsporten. Når vi får bedre parker, slik Oslo Vinterpark jobber for, skal vi ikke se bort ifra at enda flere vil få øynene opp for dette fabelaktige alternativet til ski. Det er uansett grunn til å tro at vi kommer til å ha mye å glede oss for fremover!